Over mij

Voor diegene die mij niet kennen , en op mijn site terecht zijn gekomen. Zal ik mezelf even voorstellen.

Ik ben Ralph Sweebroek geboren 08-12-1984. Mijn grote passie is het trainen/verbeteren van honden,
en pakwerk maken op verschillende hondensport verenigingen of op wedstrijden.

Ik ben als kleine jongen opgegroeid in de hondensport, moest eigenlijk verplicht mee met mijn vader. N.M.P. Sweebroek.
Mijn vader is een grote inspiratie geweest om in de hondensport te beginnen.

Op een leeftijd van 10 ben ik lid geworden op Hondenvereniging "Den Dulvert" in Sprang-Capelle.
Momenteel train ik bij DHAVO Oosterhout.Mijn eerste hond was Vischa v.d. Berlex Hoeve, gefokt door Bert Aerts. Met Vischa behaalde ik mijn eerste IPO I certificaat met 276 punten. Vischa was een zeer uitzonderlijke hond, uit haar nest zijn verschillende honden uitgebracht op verschillende WK 's zowel voor de Belgische herders als voor de FCI IPO.

Het behalen van het IPO certificaat met deze hond en de reacties van andere africhters gaf mij de motivatie om meer te bereiken.

Na Vischa volgde nog een aantal honden begeleid door mij:

 • Vischa v.d. Berlex Hoeve IPO III
 • Baris Perle de Tourbiere IPO III
 • Baddy v. Kucuk Asya IPO III
 • Cash von Domburger Schloss IPO I
 • Breston IPO II
 • Charief v.d. Lobo Hoeve IPO III
 • Boban v. Kimbles Home UV,VZH,IPO III, VH III, SCH III, SPH I
 • Rico Amy Bueno Vita VZH
 • Arko VZH
 • Enno vom Heksterhorst IPO II
 • Robbie v.d. Lobo Hoeve VZH
 • Freddie von Getevallei IPO III - SPH I (WK FCI 2010)
 • Arthos v.'t Houten Klumpke IPO I
 • Cara v.t Houten Klumpke VZH
 • Germali's Lobo VZH
 • Germali's Nero VZH

Met deze honden heb ik verschillende wedstrijden gedraaid zoals: De Gulbergen Trofee, De Bossche Bol Bokaal, Maasroutebokaal, De Wolstadcup, NVBH Kampioenschappen. Niervaertbokaal, De Bovensbosbokaal en nog vele anderen.

Op mijn 16de begon ik met pakwerk doen bij ons op de club, dit was hoogstnoodzakelijk door een ruzie op de vereniging, zaten we zonder pakwerker en ik moest eigenlijk verplicht het vak leren anders zou er voor de rest van de leden weinig overblijven dan het op zoek gaan naar een vereniging met pakwerkers.

De eerste malen het pak aangedaan en een hoop frustratie, zowel bij mij als bij andere. Mijn frustraties waren pff "is toch moeilijker als je denkt en wat is het zwaar". Frustraties van andere waren waarschijnlijk " die leert het nooit en verdomme moet mijn hond op hem bijten".

Zoals met alles als je maar lang genoeg doorzet, bereik je resultaat het is misschien niet altijd het resultaat wat je wilt maar het gaat erom dat je ervoor gaat.

Er waren dagen zat bij dat ik het liefst dat pak uittrok en zo snel mogelijk naar huis ging, maar hierin zie je het verschil tussen diegene die het echt willen of niet. Want men ook zei ik wist dat er ooit een dag zou komen dat ik het wel kon.

En om dit doel te bereiken ging ik samen met een clubmaatje, een pakwerkers cursus volgen en naar andere verenigingen om meer pakwerk te kunnen doen. Deze mensen zal ik daarom niet vergeten.

 • Mijn vader (grote inspiratie om dit doel te bereiken)
 • De vereniging "Vriendschap Voorop" voor het inzetten van hun honden en het begeleiden van mij.
 • Ton Bos, die me veel heeft bijgebracht op de cursus bij NBG de Wolstad te Tilburg
 • De vereniging " HV Mierlo" voor het begeleiden en inzetten van hun honden ( Speciale dank voor: Arie v. Reeuwijk, Marcel Bovenkamp en John Comer voor het inzetten van Dewi v. Fort Oranje keer op keer.

Na deze inspanningen, kreeg ik mijn eerste kwalificatiedag voor de NVBH , Nederlandse Vereniging Belgische Herders. Deze kwalificatiedag werd gehouden bij NVBH Randmeren en werd gekeurd door de heer C. v. Gijn. Op deze dag behaalde ik op mijn eerste kwalificatiedag na een 6 maanden pakwerk mijn allereerste A-Kwalificatie, en behaalde dezelfde punten als velen waar ik al die jaren al naar opkeek.

Hierna ging alles heel snel, ik werd voor de ene wedstrijd na de andere wedstrijd gevraagd.

Tijdens de Pakwerkersdag in Tilburg bij "Vriendschap Voorop", werden we gevraagd door het bestuur van DHAVO Oosterhout of we daar geen pakwerk wilde komen doen, deze club zat al enige tijd zonder pakwerker, en hadden goede honden voor ons om op te draaien en hun waren verlegen om een aantal pakwerkers. Wegens de grote afstand, die we elke week in de auto zaten naar de verschillende hondenverenigingen, was dit voor ons een interessant alternatief. Bij DHAVO Oosterhout had ik het erg naar mijn zin, en werd hier ook lid (waar ik tot op heden nog steeds met alle plezier lid ben).

Ditzelfde jaar mocht ik ook voor de eerste keer voor de NBG uitkomen op de Nederlandse Pakwerkersdag toen nog in Arnhem. Dit was voor mij mijn nieuwe hoogtepunt. Ik haalde hier samen met R. van Belzen 95 Punten wat voor veel opschudding zorgde omdat men vond dat ze ons op de kwaliteiten moesten beoordelen en niet op onze leeftijd en ervaring.

Dus al hoewel ik op deze dag mijn A licentie niet behaalde, kreeg ik meer en meer wedstrijden.

Op 18 jarige leeftijd besloot ik om met school te stoppen, en een bedrijf te beginnen met mijn vader "K-9 Security Dogs" in het eerste instantie in- en verkoop van honden omdat ik via mijn naam verschillende mensen gevonden had die honden via ons wilde betrekken, ondertussen is dit allang niet meer het enigste wat we doen. U kunt bij ons terecht voor:

 • In- en Verkoop Honden
 • Beveiliging, met en zonder honden
 • Kopen van Julius producten
 • Pakwerkersschool

Dit jaar vertrok is ook voor de eerste keer naar Amerika, we werden gevraagd door een klant van ons om die kant op te komen, hij had ons aan het werk gezien in Nederland, mij als pakwerker, en mijn vader als instructeur, om daar een seminar te geven. En hier stond ik een broekie les te geven in een vreemde taal aan mensen die waarschijnlijk allemaal mijn vader konden zijn.

Ondertussen ben ik al 4 x weg geweest naar Amerika om les te geven, specifiek in het omgaan met een mouw, en het opvangen van honden.

Wat ik daar veel zie is dat de mensen te letterlijk een gevecht met een hond aangaan en letterlijk de hond fysiek belasten zonder enige kennis. Ze zorgen dat de hond op de mouw of pak komt en geven hem stokslagen zonder te kijken, waar men ze plaatst en slaan naar de hond etc. etc.

Dus de grootste gedeelte van de tijd was ik dan ook bezig met die mensen te vertellen, dat een goede pakwerker een pakwerker was die de hond op kon bouwen en dingen kon bijbrengen en niet diegene die de honden het best kon afmeppen.

Een jaar na het starten van het bedrijf op mijn 18de samen met mijn vader, had ik mijn hoogtepunt wat tot op heden nog steeds mijn hoogtepunt is, en dat is de voor selectie van de WK FCI te Breda.

Dit was een uniek ervaring om geselecteerd te zijn met de beste van Nederland, om naar die trainingsavonden en selectiedagen te gaan was een grote beleving voor mij en mijn clubgenoten.

Nu 6 jaar later, ben ik reeds de 50 evenementen overschreden, en heb ik gezien mijn leeftijd een redelijk indrukwekkende lijst van gedraaide evenementen.

Enkele voorbeelden van evenementen, verschillende meerdere malen gedraaid: De Gulbergentrofee, De Abrahambokaal, NVBH Kringgroepenwedstrijden, NVBH kampioenschappen, Nederlandse Kampioenschappen Alle Rassen, De Bossche Bol Bokaal, De lichtstadbokaal, De verenigingsbokaal, De Zuidwesthoekbokaal, De wolstapcup en nog een aantal anderen.

Working-Dog

Working-Dog account van Ralph Sweebroek klik op onderstaande logo

 

Social Media

Ralph Sweebroek is natuurlijk ook op Social Media te vinden

Stay Connected:

   

Contact Gegevens

Algemene informatie

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  0416-284322
  0416-284347
  Engelsestraat 9 in Kaatsheuvel